Jump to content

Welcome to CsTineretului.Ro @ Since 2016 !
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Photo

[ Stiri Gaming ] Cele mai bune placi video ale momentului!


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1
OFFLINE   Elantrisど助平

Elantrisど助平

    Manager Pub & Dr

  • 166 posts
  • Reputatie:C.I.A
  • Gender:Male
  • LocationBucuresti
  • Joc preferat:CS 1.6
  • Detinator Server CS:nu

Review-AMD-Radeon-ProDuo-vs-GTX-Titan-X-

In acest top vom trece in revista cele mai bune placi video lansate pana in acest moment. Din punct de vedere al criteriilor ne-am orientat evident dupa performanta dar si dupa pret. In top nu vom mentiona integratorii, ci vom enumera doar modele de procesoare grafice.

 

9. AMD RX 460

Pe locul noua avem AMD RX460. Aceasta este cea mai noua placa video din gama entry-level a companiei, și a fost lansata oficial pe data de 8 August 2016. Aceasta placa video foloseste cipul Baffin pe 14nm si se regaseste in variante cu 2GB sau 4GB de memorie GDDR5. Placa video este compatibila cu DX 12 si AMD FreeSync, si este destinata jocurilor de tip eSports, si gaming-ului general in rezolutie FullHD, promitand un consum redus de energie si o caldura degajata tot la nivel redus. Pentru alimentare este necesara o mufa cu sase pini, desi modelul de referinta se poate alimenta exclusiv din slotul PCI-Express, placa avand un TDP de sub 75W. Pentru pretul cerut, este o placa video capabila sa duca jocurile la peste 30 de cadre pe secunda cu setari medii.

 

8. nVidia GTX 1050

Pe locul opt am pozitionat GTX 1050. Aceasta este placa cu care nVidia doreste sa cucereasca segmentul entry-level, exact cum a facut pe vremea lui 750 TI. Placa este cu cateva FPS-uri mai buna decat RX 460, iar preturile sunt apropiate. Ca specificatii, aceasta integreaza 640 de nuclee CUDA, cu 2GB vRAM de tip GDDR5. Consumul este si el mic, placa avand un TDP de maxim 75W, dar ca si in cazul lui 750 TI, acesta este in realitate mult mai mic.

 

7. nVidia GTX 1050 TI

Pe locul sapte avem nVidia GTX 1050 TI. De ce pozitionata asa? Deoarece AMD inca nu are o placa care sa acopere acest segment, discrepanta de performante si de pret dintre  RX 470 si RX 460 fiind mare, iar GTX 1050 TI practic ocupa acest spatiu. Placa vine echipata cu  768 de procesoare CUDA si 4GB vRAM de tip GDDR5. Consumul de curent este si el limitat la 75W, datorita noii arhitecturi.

 

6. AMD RX 470

Pe locul sase se regaseste AMD RX 470, vine echipată cu 4GB sau 8GB de memorie GDDR5. Placa video este compatibila cu DX 12 si AMD FreeSync, si de asemenea cu casti VR. Este destinata jocurilor triplu A, in rezolutie Full HD promitand peste 60FPS-uri in mai toate titlurile pe setari inalte, desi nu neaparat maxime. Pentru alimentare este necesara o mufa cu sase pini, placa fiind proiectata sa consume in medie circa 120W la frecventele standard. In jocuri se descurca mai bine decat GTX 1050 TI, dar este mai slaba decat GTX 1060.

 

5. nVidia GTX 1060

Pe locul cinci am plasat nVidia GTX 1060. Aceasta placa acopera segmentul de mijloc, ca si pret-performanta. Placa are ca rival pe AMD RX 480, acestea doua extrem de apropiate ca si performanta, dar nu am putut plasa GTX 1060 pe locul cinci deoarece RX 480 prezinta cateva avantaje in plus. GTX 1060 se regaseste in variante cu 3GB sau 6GB vRAM. Consumul de curent este mai mic, in comparatie cu rivalul sau RX 480. Procesorul include 1280 de nuclee CUDA, care pot fi overclock-ate destul de mult, acesta fiind avantajul arhitecturii PASCAL.

 

4. AMD RX 480

Pe locul patru se regaseste AMD RX 480. Desi performantele sunt apropiate de GTX 1060, placa are cateva avantaje in plus. RX 480 vine in variante cu 4GB sau 8GB vRAM, fata de 3GB si 6GB cum este in cazul lui GTX 1060. Aceasta mai are si avantajul suportului pentru Crossfire, doua astfel de placi fiind apropiate de un GTX 1080, pentru un pret la jumatate.  Dar dezavantajul este consumul mai mare de curent, si faptul ca scalarea in jocuri a performantelor nu este constanta. Oricum, chiar si in varianta singurala este o achizitie future proof.

 

3. nVidia GTX 1070

Locul trei este ocupat de nVidia GTX 1070, dupa cum era de asteptat. Placa are un pret excelent si performante pe masura, si in plus nu are rival in acest moment pe segmentul sau, deoarece AMD inca nu a lansat nimic nou. GTX 1070 vine echipata cu 1920 de procesoare CUDA si 8GB vRAM de tip GDDR 5. Capacitatea de overclock este mare, iar consumul de curent este de 150W.

 

2. nVidia GTX 1080

Pe locul doi avem nVidia GTX 1080. Aceasta placa este considerata cea mai buna high end cu un singur procesor, dar nu si cea mai puternica. Placa dispune de 2560 nuclee CUDA, si 8GB vRAM de tip GDDR5X. Desi se zvonea ca aceasta urma sa vina echipata cu memorie HBM2, nVidia nu a riscat, si a mers pe o tehnologie mai sigura, HBM 2 urmand sa fie implementata dupa maturizare.

 

1. AMD Radeon Pro Duo

Pe primul loc se claseaza o placa pe care nu o astepta nimeni, este vorba despre AMD Radeon Pro Duo. Aceasta vine echipata cu doua procesoare Fiji XT, adica cel de pe seria FURY. Prin urmare avem 8192 de procesoare Stream, o memorie de 8GB vRAM de tip HBM 1 cu o latime de banda de 1024GB/s si un bus de 8192 biti. Pentru racire aceasta foloseste un sistem AIO cu lichid. Placa a fost initial lansata special pentru dezvoltatorii de aplicatii si jocuri pentru VR, dar utilizatorii inraiti si cu dare de mana, au cumparat-o pentru jocuri.

 

Mentiune Speciala

Ca si mentiune speciala avem nVidia GTX Titan X Pascal sau Titan XP, aceasta placa este practic cea mai puternica single GPU din lume, dar este una greu de gasit, cel putin in Romania. Placa foloseste un procesor cu 3584 de procesoare CUDA si 12GB vRAM de tip GDDR5X. Pretul sau este de 1200$ in comparatie cu 700$, cat costa GTX 1080. Se zvoneste ca GTX 1080 TI va folosi acelasi procesor, doar memoria RAM va avea o capacitate de 10GB iar pretul va fi in jur de 800$, dar nu ne mai ramane decat as asteptam lansarea.

 

Sursa: ZonaIT


Posted Image
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users